Zde může být vaše reklama.

Už zítra se v Olomouckém kraji rozjedou opět všechny autobusy!

Už zítra se v Olomouckém kraji rozjedou opět všechny autobusy!

foto: Olkraj.cz

11. 04. 2021 - 12:15

V posledních měsících byla omezená veřejná autobusová doprava v Olomouckém kraji. Ta se, vzhledem ke konci nouzového stavu i dalším změnám v opatřeních, sloužících ke zpomalení pandemie koronaviru, vrátí už zítra, tedy 12. dubna, v plném rozsahu dle jízdních řádů tak, jak jsou obyvatele regionu zvyklí. O úplném spuštění linek rozhodlo hejtmanství.

„Rozsah dopravních služeb bude stejný jako před vyhlášením nouzového stavu. Dojde především k obnovení všech školních spojů,“ řekl Michal Zácha, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy.

Koordinátor integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje (KIDSOK) sáhl k omezení školních spojů krátce poté, co vláda většina z nich uzavřela a školy přešly na distanční výuku. Cílem bylo vyhnout se vysokým ekonomickým ztrátám, které by z neefektivního řízení dopravy vyplynuly.

„V souvislosti s krizovými opatřeními vlády žádáme cestující, aby své nákupy časových jízdních dokladů předem dobře zvážili a sledovali aktuální vývoj covidové situace. Uplatnění návratku za jízdné v papírové podobě není podle ustanovení přepravního řádu možné,“ doplnila ředitelka KIDSOK Kateřina Suchánková.

Další články