Zde může být vaše reklama.

V Hranicích zahájila provoz další dětská skupina armády

V Hranicích zahájila provoz další dětská skupina armády

foto: archiv

04. 09. 2019 - 19:00

V pondělí 2. září v Hranicích proběhlo za přítomnosti poradkyně náčelníka Generálního štábu brigádní generálky Lenky Šmerdové slavnostní zahájení provozu nové dětské skupiny.

„Skoro až symbolicky je v pořadí sedmá dětská skupina určena právě pro děti vojáků i občanských zaměstnanců 7. mechanizovaná brigády. Já této skupině přeji, aby dokázala naplnit očekávání jak rodičů, tak jejího personálu,“ popřála všem generálka Šmerdová krátce před přestřižením slavnostní pásky.

Na vybudování hranické dětské skupiny pečlivě dohlížela Agentura profesního rozvoje a podpory aktivit, která je garantem zřizování a provozování dětských skupin Ministerstva obrany. Příslušníci 7. mechanizované brigády se na vzniku skupiny podíleli ve všech jejích fázích, včetně rekonstrukce a úprav budovy bývalé školky a přilehlého areálu, které armáda od města oficiálně převzala v dubnu letošního roku. „S ukončením činnosti původní školky jsme jako zastupitelstvo města řešili, co s tímto objektem bude dál, a nápad armády zřídit zde dětskou skupinu jsme proto jenom přivítali. Mám opravdu radost z toho, že od dnešního dne za těmito dveřmi opět bude znít dětský smích,“ řekla při zahájení radní města Hranice Pavla Tvrdoňová.

„Věřím, že zde budou děti šťastné a naučí se spoustu nových věcí. Věřím, že maximálně spokojeni budou i jejich rodiče, kteří se nás v případě zájmu mohou kdykoliv obrátit,“ zdůraznila vedoucí dětské skupiny Romana Tomková poté, co hosty i rodiče provedla jednotlivými prostory, aby si sami udělali představu, co všechno je dětem vedle péče personálu samotného k dispozici.

Další články