Zde může být vaše reklama.

V kraji je 241 potvrzených případů nákazy, čísla nadále rostou

V kraji je 241 potvrzených případů nákazy, čísla nadále rostou

foto: Archiv redakce

30. 03. 2020 - 08:49

V Olomouckém kraji je podle dat z včerejší osmé hodiny večer 241 potvrzených nakažených koronavirem. Největší změnou je pro dnešek hlavně zrušení uzavření oblasti kolem Litovle, Uničova a Červenky. Během dneška pak mají čísla potvzených nakažených i nadále růst, alespoň o tom informuje ředitel Ústavu molekulární a translační medicíny Marián Hajdúch na svém twitteru.

Počet nakažených v posledních dnech i nadále rychle stoupá, hlavně proto, že přibylo odběrových míst, testů i testovaných. Čísly by mohlo zahýbat také dnešní uvolnění speciální karantény nad jednadvaceti obcemi kolem Litovle, Uničova a Červenky. Alespoň si to myslí ředitel Ústavu molekulární a translační medicíny Marián Hajdúch.

"Dnes jsme v laboratořích ústavu vyšetřili 188 vzorků, z toho rekordních 21,8% pozitivních. Většinou pocházejí z oblasti Hanáckého Wuchanu - oblasti kolem Litovle. Přejeme všem nemocným, aby se brzy uzdravili!" Píše ve svém příspěvku.

Nejvice případů v současné chvíli hlásí Litovel se 79 a Olomouc s 72 případy. Nulu potvrzených už několikátý den hlásí jen Konice a Lipník nad Bečvou.

Další články