Zde může být vaše reklama.

V kraji je 450 potvrzených nakažených, 14 vyléčených

V kraji je 450 potvrzených nakažených, 14 vyléčených

foto: Archiv redakce

08. 04. 2020 - 06:11

Podle údajů ze včerejší sedmé hodiny večer, které kraj zveřejnil na webu věnujícímu se nákaze koronaviru v Olomouckém kraji, stouplo číslo nakažených už na 450 potvrzených případů. Největší čísla hlásí Olomouc. Mezi další nejzasaženější oblasti patří Litovel a Uničov.

Čísla potvrzených nakažených roustou také díky tomu, že se v kraji více testuje. Celkem už bylo v kraji otestováno na 3318 osob, z toho se u 450 nákaza koronavirem potvrdila. Z počtu testovaných tak nákaza byla potvrzená u zhruba čtrnácti procent z nich. Celkem čtrnáct pacientů už se z nemoci dokázalo zotavit.

Nejvyšší počty nakažených v rámci obcí s rozšířenou působností hlásí Olomouc, celkem 196. Druhá je v tomto žebříčku Litovel se 107 potvrzenými případy, na třetím místě je Uničov, kde bylo potvrzeno celkem 53 případů. Nejnižší možná čísla, tedy nulu, pak mají Konice a Lipník nad Bečvou.

Prvím potvrzeným nakaženým pacientem v celém kraji se stal 10. března Japonec, který byl hospitalizovaný v prostějovské nemocnici. Mezi nejzávažnější případy patřilo nakažený lékař z urgentního příjmu olomoucké fakultní nemocnice a čtrnáctidenní úplná karanténa Litovle, Uničova, Červenky a dalších osmnácti obcí.

Další články