Zde může být vaše reklama.

V kraji je 580 potvrzených nakažených, 67 lidí se vyléčilo

V kraji je 580 potvrzených nakažených, 67 lidí se vyléčilo

foto: Pixabay

12. 04. 2020 - 19:10

Podle dat z dnešní devatenácté hodiny, které kraj zveřejnil na webu věnujícímu se nákaze koronaviru v Olomouckém kraji, stouplo číslo potvrzených nakažených už na 580 případů. Největší čísla hlásí Olomouc, kde je už přes dvě stě takových případů. Mezi další nejzasaženější oblasti patří Litovel a Uničov, města, která strávila 14 dnů v karanténě.

Čísla potvrzených nakažených roustou také díky tomu, že se v kraji více testuje. Od začátku testování už bylo v kraji otestováno na 5949 osob, z toho se u 580 nákaza koronavirem potvrdila. Z počtu testovaných tak nákaza byla potvrzená u zhruba deseti procent z nich. 67 pacientů už se z nemoci dokázalo zotavit. Pět lidí, kteří byli nakažení koronavirem, podle údajů, které pravidelně aktualizuje Ministerstvo zdravotnictví, zemřelo.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Prezident Zeman: Všem bych vám chtěl popřát naději a lásku

Nejvyšší počty nakažených v rámci obcí s rozšířenou působností hlásí Olomouc, jde o 236 případů. Druhá je v tomto žebříčku Litovel se 117 potvrzenými případy, na třetím místě je Uničov, kde mají potvrzeno 63 případů. Nejnižší možná čísla, tedy nulu, pak mají Konice a Lipník nad Bečvou.

Pokud bychom čísla studovali po okresech, nejpostiženější je Olomouc, kde je 458 potvrzených nakažených, na druhém místě by byl okres Šumperk s sedmačtyřiceti případy, až pak by se seřadily Prostějov a Přerov s 43, respektive 26. Nejlépe v tomto porovnání vypadá Jeseník, kde je 8 potvrzených případů nákazy.

Olomoucký kraj dnes hlásí 301 nakažených mužů a 279 nakažených žen. To vše jsou samozřejmě potvrzené případy.

OBRAZEM: Podívejte se, jak vypadá jaro v olomouckých parcích

Prvním potvrzeným nakaženým pacientem v celém kraji se stal 10. března Japonec, který byl hospitalizovaný v prostějovské nemocnici. Mezi nejzávažnější případy patřil nakažený lékař z urgentního příjmu olomoucké fakultní nemocnice a čtrnáctidenní úplná karanténa Litovle, Uničova, Červenky a dalších osmnácti obcí.

Další články