Zde může být vaše reklama.

V kraji je momentálně 310 potvrzených nemocných koronavirem

V kraji je momentálně 310 potvrzených nemocných koronavirem

foto: Lukáš Blokša

26. 04. 2020 - 20:00

Weby krajské hygienické stanice a hejtmanství Olomouckého kraje také dnes aktualizovaly čísla, která se týkají koronaviru. Stoupl počet potvrzených nakažených, vyléčených i testovaných. Potvrzených nakařených je v současné době 667. Z toho již uzdravených je 357. Už druhý den tak je počet aktuálně potvrzených nakažených nižší, než počet vyléčených. Počet testů se vyšplhal už na 10 758. Nejpostiženějším místem je i nadále Olomouc, s 225 případy.

 

Nejvyšší počty nakažených v rámci obcí s rozšířenou působností hlásí Olomouc, jde o 225 případů. Druhá je v tomto žebříčku Litovel se 131 potvrzenými případy, na třetím místě je Uničov, kde mají potvrzeno 96 případů. Nejnižší možná čísla, tedy nulu, pak mají Konice a Lipník nad Bečvou. A to i více než měsíc po prvních potvrzeném případu nákazy v Olomouckém kraji.

Prvním potvrzeným nakaženým pacientem v celém kraji se stal 10. března Japonec, který byl hospitalizovaný v prostějovské nemocnici. Mezi nejzávažnější případy patřil nakažený lékař z urgentního příjmu olomoucké fakultní nemocnice a čtrnáctidenní úplná karanténa Litovle, Uničova, Červenky a dalších osmnácti obcí.

Další články