Zde může být vaše reklama.

V Mohelnici se zbavují starosty Kuby, zatím marně

V Mohelnici se zbavují starosty Kuby, zatím marně

foto: archiv

31. 07. 2019 - 15:00

Mohelnický starosta Pavel Kuba zažívá horké léto. Opakované pokusy jej odvolat z pozice starosty ale zatím vyznívají do prázdna.

Pavel Kuba na sebe upozornil už v březnu letošního roku, kdy opozice navrhla jeho odvlání, a on celkem nepochopitelně omylem hlasoval pro; koalice naštěstí disponovala dostatečným množstvím hlasů, aby svého starostu udržela. Od té doby se ale s pokusy o zbavení Kuby funkce roztrhl pytel.
Důvodem, proč opozice v čele s Pavlem Němcem starostu Kubu ostře kritizuje, je mimo jiné jeho neochota svolat jednání zastupitelstva už během prázdninových měsíců. Jednání zastupitelstva města v měsíci červnu totiž po ani po pěti hodinách nedošlo ke konci a bylo rozpuštěno. Po odchodu některých politiků se náhradní zastupitelstvo mělo konat ze zákona do 14 dnů, k tomu ale nedošlo.
Neusnášeníschopné zastupitelstvo
Další pokus o Kubovo odvolání se tak uskutečnil 19.července, zastupitelstvo ale trvalo pouhou minutu. Nesešel se dostatečný opočet zastupitelů a hlasovat se nemohlo. Stejne však skončil i pokus z pondělí tohoto týdne 29. července, Kuba tak situaci znovu ustál. „Jednání zastupitelstva k této věci proběhlo, ale nesešel se dostatečný počet zastupitelů, tudíž nebylo usnášeníschopné. Další se bude konat opět za dalších patnáct dnů,“ uvedla mluvčí mohelnické radnice Martiona Nenkovská.
Opozice ale hodlá vyprovokovat další pokus o Kubovo sesazení z funkce. „Opakovaně vystupuje veřejně zcela nevhodně a neslušně. Také porušil zákon, což konstatovalo Ministerstvo vnitra,“ uvedl opoziční politik Pavel Němec.

Další články