Zde může být vaše reklama.

Testování bude pokračovat V našem kraji otestují dalších 4 000 lidí

V našem kraji otestují dalších 4 000 lidí
Ilustrační foto

foto: Pixabay

29. 04. 2020 - 07:17

Původně bylo v plánu v Olomouckém kraji otestovat šest a půl tisíce lidí, ale nakonec bude otestováno na přítomnost koronaviru o čtyři tisíce osob více.

Zájem o testy je obrovský. Včera chybělo do prvního limitu šesti a půl tisíce otestovaných osob pouze 340 vzorků. Testování probíhá velmi rychle a oproti původnímu očekávání bude nábor do studie kolektivní imunity ukončen o den dříve - v pátek 1. května. „Všichni účastníci, kteří se zaregistrovali na sobotu 2. května, se mohou dostavit na odběr už ode dneška až do pátku 1. května – vždy mezi osmou a osmnáctou hodinou. Na místě oznámí, že byli registrováni na sobotu a zdravotníci s nimi vše vyřídí,“ uvedl Peter Vanek z Ústavu molekulární a translační medicíny Univerzity Palackého.

Čtyři tisíce testů navíc budou provádět v Olomouci, Litovli a Uničově. S Ministerstvem zdravotnictví je vyjednal hejtman Ladislav Okleštěk. „Slíbil jsem, že se zasadím o to, aby v regionu bylo otestováno co největší množství lidí. Po dohodě s dalšími účastníky celého projektu se záměr podařilo realizovat. Teď uvidíme, jestli zájem obyvatel i dál potrvá,“ řekl hejtman Ladislav Okleštěk.

 

Další články