Zde může být vaše reklama.

Následky požáru V Rejhoticích hořela kovárna, v sázce byl majetek za miliony

V Rejhoticích hořela kovárna, v sázce byl majetek za miliony

foto: HZS ČR - Olomoucký kraj

26. 11. 2019 - 20:00

V noci z pondělí na úterý zaměstnal složky Integrovaného záchranného systému Olomouckého kraje (IZS) požár v areálu strojíren v Rejhoticích, místní části Loučné nad Desnou.

Hořela zde střecha objektu kovárny. Škoda se podle předběžných odhadů vyšplhá přes 4 miliony korun, hasičům se podařilo rychlým zásahem uchránit majetek za více než 10 milionů.

Jak se celá situace odehrála, popsala mluvčí hasičů Lucie Balážová.

"Požár byl nahlášen na operační středisko ve 2:15, operační důstojníci vyslali do průmyslového areálu šest jednotek. Po příjezdu na místo a průzkumu zahájily hašení střechy a zároveň chladily přilehlé objekty, aby se plameny nerozšířily. Uvnitř kovárny hořel také jeden ze strojírenských strojů. Při zásahu využili hasiči automobilový žebřík, díky němuž měli lepší přístup k hašení střechy objektu. Ta prohořela v celém rozsahu a během požáru její část spadla. Za 40 minut měli hasiči požár pod kontrolou. Vodu využívali z přírodního zdroje nedaleko areálu a kyvadlově ji dopravovali k požáru," řekla k případu.

Chvíli před pátou hodinou se jednotkám hasičům podařilo zlikvidovat skrytá ohniska hoření a dohasit požát. Během noci se na místě objevila profesionální jednotka ze Šumperka a pět dobrovolných jednotek z Velkých Losin, Loučné nad Desnou, Rapotína, Petrova nad Desnou a Jindčichova.

Kromě hasičů byli na místě také policisté. Ti v současné době řeší, co stálo za vznikem požáru.

"Co přesně stálo za vznikem požáru budeme v součinnosti s vyšetřovatelem hasičského záchranného sboru ihned, jakmile to okolnosti na místě požářiště dovolí, zjišťovat.  Způsobená škoda jde do miliónů korun, její přesná výše doposud nebyla upřesněna," řekla Jiřina Vybíhalová, policejní mluvčí.

Další články