Zde může být vaše reklama.

Opatrně na cestách V sobotu to začne, výluka mezi Uničovem a Šternberkem je zde

V sobotu to začne, výluka mezi Uničovem a Šternberkem je zde

foto: archiv

31. 07. 2019 - 19:00

Správa železniční dopravní cesty vyhlásila na trati číslo 290 Olomouc – Šumperk ve dnech od 3. srpna do cca 13. prosince 2019 nepřetržitou výluku traťové koleje v úseku Šternberk - Uničov. Důvodem dlouhodobé výluky je elektrizace a zkapacitnění trati. Další dlouhodobé výluky budou následovat i v roce 2020 a 2021 dle jednotlivých etap a postupu stavebních prací. Dopravce České dráhy, a.s. proto musí po dobu výluky výšeuvedené vlaky ve vyloučeném úseku nahradit náhradní autobusovou dopravou.

S ohledem na delší jízdní doby po silničních komunikacích bude náhradní autobusová doprava organizována dle výlukového jízdního řádu.

Dopravce upozorňuje, že vlaky Os 3636, Os 3645, Os 3647, Os 3685 a Sp 1428 jsou vedeny v jiné časové poloze oproti pravidelnému jízdnímu řádu (ve výlukovém jízdním řádu modře).

Umístění zastávek náhradní autobusové dopravy:

Šternberk – před nádražní budovou

Babice u Šternberka – v obci, na autobusové zastávce „Babice, čekárna“

Mladějovice – u přejezdu na konci nástupiště

Újezd u Uničova – na autobusové zastávce „Újezd, žel.st.“ (točna na konci nástupiště)

Uničov zastávka – na autobusové zastávce „Uničov, UNEX“

Uničov – vedle nádražní budovy a vybrané spoje i na autobusovém nádraží

Upozornění pro cestující:

Nástup cestujících do autobusů náhradní dopravy je umožněn pouze předními dveřmi.

Ve vybraných autobusových spojích náhradní dopravy budou cestující z neobsazených zastávek (Babice u Šternberka, Mladějovice a Uničov zastávka) odbaveni u řidiče ND jízdním dokladem dle zvláštního ceníku 2 G tarifu TR 10.

S ohledem na počet autobusů náhradní dopravy je nutno u skupinových přeprav cestujících (školní výlety, turistické akce apod.) nahlásit požadavek na přepravu. Požadavek je nutno uplatnit minimálně 72 hodin před plánovaným odjezdem, a to buď telefonicky, nebo e-mailem na Kontaktním centru Českých drah, a. s. – tel.: 221 111 122, e-mail: info@cd.cz. Na tomto pracovišti Vám rovněž poskytnou bližší informace o organizaci dopravy po dobu výluky.

Další články