Zde může být vaše reklama.

V Tovačově začalo očkování v domově pro seniory

V Tovačově začalo očkování v domově pro seniory

foto: Olkraj.cz

09. 01. 2021 - 15:00

Tovačovský dům pro seniory se stal jedním z prvních zařízení tohoto typu v Olomouckém kraji, kam se vydal mobilní očkovací tým z Fakultní nemocnice v Olomouci, aby zde odstartoval očkováná proti koronaviru. Tým dorazil hned brzy ráno, aby mohl zájemcům z řad klientů a zaměstnanců vpíchnout první dávku vakcíny.

„Olomoucký kraj ve spolupráci s fakultní nemocnicí zahájil očkování nejohroženějších obyvatel kraje, tedy klientů domovů pro seniory a dalších sociálních služeb, v pátek 8. ledna. To je mnohem dříve, než jak to vypadalo ještě začátkem týdne. Těší mě, že v tovačovském domově seniorů proběhlo vše bez vážnějších potíží,” uvedl Ivo Slavotínek, náměstek hejtmana Olomouckého kraje.

Očkování se v těchto dnech týká zhruba stovky seniorů denně. Od příštího týdne by počet očkovaným měl narůstat. Vedení kraje bere očkování v Tovačově jako pilotní projekt, kde mohou zjistit, jak dlouho trvá naočkovat určitý počet lidí a jaké jsou s tím případně problémy.

Zástupci Olomouckého kraje počítají s tím, že by do něj mělo během prvního měsíce letošního roku dorazit zhruba 14 tisíc dávek vakcíny proti koronaviru. V únoru by se i toto číslo mělo zvýšit. Prioritně jsou teď na seznamu očkovaných zdravotníci a senioři, další skupiny se budou zařazovat podle předem daného plánu a také toho, kolik vakcín do regionu reálně doputuje.

Další články