Zde může být vaše reklama.

Vánoce v kraji hlavně proprší, teploty budou nad nulou

Vánoce v kraji hlavně proprší, teploty budou nad nulou

foto: Pixabay

23. 12. 2019 - 06:00

I letos to tak nejspíš bude. Vánoce na sněhu nebudou. A vzhledem k tomu, že bude pršet a bude nad nulou, měli byste se připravit na to, že budou spíše na blátě. Ale nenechte se tím odratit a užijte si tyto dny v rodinném kruhu.

Během dneška můžete očekávat převážně zataženo, na většině území kraje občasný déšť nebo přeháňky, v polohách nad 800 metrů srážky smíšené nebo sněhové. Večer místy budou srážky ustávat. Nejvyšší teploty se přes den vyšplhají mezi 4 až 7 stupňů, na horách od -2 až +2 stupňů Celsia. Zpočátku slabý, odpoledne čerstvý severozápadní vítr bude foukat v rychlosti od 4 do 8 metrů za sekundu, místy bude s nárazy kolem 15 metrů za sekundu.

V úterý bude oblačno, přechodně polojasno. Místy, zejména na horách se objeví přeháňky. K večeru od západu bude zataženo a na většině území kraje se spustí déšť. Nad 700 metrů, večer přechodně nad 900 metrů budou srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 4 až 0 stupni Celsia. Nejvyšší denní teploty pak od 3 do 7 stupňů. Mírný severozápadní až západní vítr bude foukat v rychlosti 2 až 6 metrů za sekundu, během dne se bude měnit na jihozápadní a přechodně zeslábne.

Středa přinese do kraje Zataženo, na většině území s deštěm, nad 900, postupně nad 600 metrů se objeví srážky smíšené nebo sněhové. K večeru nastane ubývání srážek a protrhávání oblačnosti. Nejnižší noční teploty stejně jako na Štědrý den budou od 4 do 0 stupňů Celsia. Nejvyšší denní teploty pak od 2 až do 6 stupňů. Mírný jihozápadní vítr bude foukat v rychlosti 2 až 5 metrů za sekundu. Během dne se bude měnit na severozápadní v rychlosti 3 až 7 metrů za sekundu.

Další články