Zde může být vaše reklama.

Ve Slatinicích vyhořelo infocentrum u lázní

Ve Slatinicích vyhořelo infocentrum u lázní
Hasičský zásah u požáru ve Slatinicích

foto: HZS Olomoucký kraj

29. 12. 2020 - 11:26

K hořícímu dřevěnému areálu, dle popisu z tísňového hovoru několika oznamovatelů, zcela zachváceného plameny vyslalo v pondělí 28.1.2020 krátce před devatenáctou hodinou operační středisko HZS Olomouckého kraje čtyři jednotky z řad profesionálních a dobrovolných hasičů. Prostějovskou jednotku profesionálních hasičů na místě doplnili dobrovolní hasiči Slatinice, Třebčín a Náměšť na Hané.

"Dřevěný komplex sestávající se z několika menších staveb spojených velkou opět dřevěnou pergolou byl v době dojezdu první dobrovolné jednotky opravdu celý v plamenech. Hasiči velmi rychle pomocí několika hasebních proudů zamezili výraznějšímu rozhoření a včas také lokalizovali šíření do okolí. K hasebnímu zásahu využili během své činnosti také speciální zařízení 'COBRA' (hasící a řezací zařízení pod vysokým tlakem pozn. redakce) a to v nepřístupných místech pod zdvojeným tepelným a krycím opláštění budov, přesně tam kde kontrola termokamerou vykazovala místa krytých hoření," prozradil mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

"Plameny celý areál značně poškodily, hasiči v navazujícím čase pokračovali v postupném dohledávání a dohašování menších ohnisek. Vyhořelé konstrukce bylo nutné odkrýt, nebo celkové rozebrat. Tento komplex sloužil jako infocentrum, občerstvení, sociální zařízení a skladovací prostory a nalézá se v těsné blízkosti místních lázní," uvedl Hošák.

Co stojí za přesnou příčinou vzniku požáru to v dopoledních hodinách došetřuje vyšetřovatel hasičů ve spolupráci s Policii ČR mimo jiné za účasti psovoda ke speciálnímu ohledání místa požářiště. Výše škody bude v následujících hodinách přesněji vyčíslena, v tuto chvíli lze hovořit o škodě přesahující částku 1 milion korun.

Další články