Zde může být vaše reklama.

Výhled počasí na příští dny: Deštivé počasí bude pokračovat

Výhled počasí na příští dny: Deštivé počasí bude pokračovat
Ilustrační fotografie z vodních toků v Olomouci, rok 2020.

foto: Lukáš Blokša

14. 05. 2021 - 08:42

Po několika vyloženě letních dnech se včera odpoledne do Olomouckého kraje vrátil déšť. Obavy z z toho, že se jednotlivé toky v regionu příliš rozvodní, se zatím nenaplnily. Deště do pátečního rána s hladinou řek a potoků nehnuly natolik, aby hrozilo riziko případných povodní. Meteorologové pak na svém webu zveřejnili předpověď na dnešek i příští dny.

Během pátku bude na území Olomouckého kraje převážně zataženo a na většině území se objeví déšť nebo přeháňky, ojediněle hrozí i bouřky. K večeru dojde k postupnému ustávání srážek a od západu i ubývání oblačnosti. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 12 až 15 °C, na horách bude 6 až 10 °C. Mírný západní až severozápadní vítr bude foukat v rychlosti 2 až 6 m/s.

Sobota přinese do regionu polojasno až oblačno, hlavně řidiči musí ráno počítat s tím, že se místy objeví mlhy. Odpoledne hrozí místy přeháňky, ojediněle bouřky. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 15 až 18 °C, na horách bude 9 až 13 °C. Slabý jižní až jihozápadní vítr bude foukat v rychlosti 1 až 4 m/s.

Na neděli v současné době meteorologové hlásí převážně oblačno, místy přeháňky. Ráno místy mlhy. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 10 až 6 stupni Celsia. Nejvyšší denní teploty pak vyšplhají mezi 15 až 19 °C. Slabý proměnlivý, přechodně mírný západní až jihozápadní vítr bude foukat v rychlosti 2 až 5 m/s.

Během neděle má být podle předpovědi polojasno až oblačno, ojediněle se mohou objevit přeháňky. Ráno budou místy mlhy. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat od 9 až do 5 °C. Nejvyšší denní teploty se pak na teploměru zastaví mezi 15 až 19 °C. Slabý, během dne mírný jihozápadní až západní vítr bude foukat v rychlosti 3 až 7 m/s.

 

Další články