Zde může být vaše reklama.

Výhled počasí na příští dny: Konečně dorazí pořádné teplo!

Výhled počasí na příští dny: Konečně dorazí pořádné teplo!
Díky teplému počasí nebude problém zamířit třeba k vodě.

foto: Lukáš Blokša

02. 06. 2021 - 08:12

Na začátku června se i v Olomouckém kraji konečně dočkáme teplot, které letním měsícům sluší. Můžeme se tak těšit na pořádné dvacítky a užít si spoustu akcí, které se v Olomouci, ale i dalších obcích regionu konají.

Dnes bude skoro jasno až polojasno, přechodně místy až oblačno, ojediněle se stále mohou objevit přeháňky. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 21 až 24 °C, na horách budr 14 až 18 °C. Slabý proměnlivý, během dne mírný východní vítr bude foukat v rychlosti 2 až 5 m/s.

Ve čtvrtek hlásí meteorologové jasno až polojasno, během dne při přechodně zvětšené oblačnosti se může sem tam ojediněle objevit přeháňka nebo bouřka. Nejvyšší teploty vyšplhají mezi 22 až 25 °C, na horách bude 15 až 19 °C. Slabý proměnlivý vítr bude foukat v rychlosti do 4 m/s.

A jak to vypadá s předpovědí na další dny? Na pátek zatím meteorologové hlásí jasno až polojasno a nejvyšší teploty přes den mezi 20 až 24 °C. Sobota by pak měla přinést ještě menší oteplení, rtuť v teploměrem by se měla vyšplhat až na 25 stupňů Celsia.

Další články