Zde může být vaše reklama.

Výhled počasí na příští dny: Může se objevit déšť i sníh

Výhled počasí na příští dny: Může se objevit déšť i sníh

foto: Pixabay

22. 04. 2021 - 06:56

Po několika teplejších jarních dnech nás podle předpovědi meteorologů čeká opět aprílové počasí. Teploty budou nejvýš kolem 13 stupňů, občas se na území kraje objeví déšť, ve vyšších polohách i sníh.

Během čtvrtka bude oblačno, od severozápadu až zataženo a na většině území se objeví občasný déšť nebo přeháňky. Odpoledne bude oblačno až polojasno a ojediněle přeháňky. Nad 800 metrů se postupně srážky promění na smíšené nebo sněhové. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 9 až 12 °C, na horách bude 2 až 6 °C. Slabý, během dne mírný západní až severozápadní vítr bude foukat rychlostí 2 až 6 m/s.

V pátek nás čeká polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky, nad 700 metrů smíšené nebo sněhové. Večer přijde ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 10 až 13 °C, na horách bude 0 až 4 °C. Slabý, během dne mírný západní až severozápadní vítr bude foukat v rychlosti 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. Večer bude vítr slábnout.

Sobota bude polojasná až skoro jasná. Během dne pak může být přechodně až oblačno a ojediněle, zejména na horách, se objeví přeháňky, nad 600 metrů budou smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty budou mezi +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty pak od 8 do 12 °C. Mírný severozápadní až západní vítr bude foukat v rychlosti 2 až 5 m/s.

 

Další články