Zde může být vaše reklama.

Výhled počasí na příští dny: Teploty nad nulou, někde i se sněhem

Výhled počasí na příští dny: Teploty nad nulou, někde i se sněhem
Ilustrační fotografie z olomouckých Smetanových sadů.

foto: Lukáš Blokša

14. 01. 2022 - 07:05

Meteorologové v předpovědích na příští dny počítají s teplotami nad nulou, na některých místech Olomouckého kraje se přesto objeví sněhové přeháňky.

Během pátku by podle meteorologů mělo být jasno až polojasno, místy se objeví také nízká oblačnost. Zpočátku dne je nutné ojediněle počítat s mlhou, i mrznoucí. Během dne od severu dojde k přibývání oblačnosti, později se místy objeví přeháňky, nad 800 metrů, postupně nad 400 metrů nad mořem půjde o srážky sněhové. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 3 až 7 °C, na horách budou -2 až +2 °C. Slabý, postupně mírný západní až severozápadní vítr bude foukat v rychlosti 2 až 6 m/s, na horách bude čerstvý s nárazy kolem 15 m/s.

Sobota dle předpovědi meteorologů nabídne polojasno až skoro jasno, místy bude i zataženo nízkou oblačností. Večer hrozí tvorba mlh, i mrznoucích. Nejvyšší teploty se přes den budou pohybovat mezi 2 až 5 °C, na horách budou -3 až +1 °C. Slabý severozápadní, postupně proměnlivý vítr bude foukat v rychlosti do 4 m/s.

Meteorologové už vydali také předpověď na neděli. Má být zataženo až oblačno, zpočátku místy polojasno. V závěru dne se od severozápadu ojediněle může objevit slabý déšť, nad 500 metrů nad mořem budou srážky sněhové. Nejnižší noční teploty vyšplhají mezi -1 až -5 °C. Nejvyšší denní teploty se pak dostanou mezi 1 až 5 °C. Slabý proměnlivý, postupně mírný jižní až jihozápadní vítr bude foukat v rychlosti 2 až 6 m/s, odpoledne bude zesilovat a měnit se na západní.

Další články