Zde může být vaše reklama.

Výhled počasí na příští dny: Teploty se překlopí přes třicítky

Výhled počasí na příští dny: Teploty se překlopí přes třicítky
Ilustrační fotografie

foto: Pixabay

13. 08. 2021 - 07:08

Víkendové počasí podle předpovědi meteorologů hlásí pro Olomoucký kraj třicítky. Půjde tak o pěkné završení teplého týdne.

Pátek v Olomouckém kraji nabídne většinou polojasno, později večer od západu dojde k přibývání oblačnosti. Nejvyšší teploty se budou přes den pohybovat mezi 26 až 29 °C, na horách bude 20 až 24 °C. Slabý, postupně mírný jižní až jihozápadní vítr bude foukat v rychlosti 2 až 5 m/s.

V sobotu očekávají meteorologové ještě lepší počasí. Podle předpovědi má být během dne polojasno, ráno a odpoledne až oblačno. Ráno ojediněle, během odpoledne se mohou místy objevit přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejvyšší teploty se vyšplhají mezi 28 až 31 °C, na horách bude 22 až 26 °C. Slabý jihozápadní vítr bude foukat v rychlosti do 4 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

I v neděli by měl teploměr ukázat třicítky. Během dne bude polojasno, odpoledne přechodně až oblačno, ojediněle se opět mohou objevit přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty pak vyšplhají mezi 26 až 30 °C. Mírný západní až jihozápadní vítr bude foukat v rychlosti 2 až 6 m/s.

Další články