Zde může být vaše reklama.

Výhled počasí na příští dny: V kraji bude stále chladno

Výhled počasí na příští dny: V kraji bude stále chladno

foto: Pixabay

15. 04. 2021 - 06:08

Aprílové počasí bude pokračovat i v příštích dnech. Trochu se sice oteplí, přesto nás i nadále bude trápit déšť, ve vyšších polohách i sníh.

Během čtvrtka bude převážně zataženo, občas se sněžením nebo přeháňkami, v Jeseníkách budou srážky vydatnější. Během dne v polohách pod 400 metrů nad mořem budou srážky smíšené nebo i dešťové. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 3 až 6 °C, na horách bude -5 až -1 °C. Mírný severozápadní vítr bude foukat v rychlosti 3 až 7 m/s, od vyšších poloh bude čerstvý s nárazy kolem 15 m/s a bude k večeru slábnout.

Pátek bude převážně zatažený, na většině území se objeví občasné sněžení, v Jeseníkách budou srážky trvalejší. V polohách pod 400 metrů nad mořem, během dne postupně pod 600 metrů nad mořem budou srážky deštové. Nejvyšší teploty na teploměru se vyšplhají mezi 5 až 8 °C, na horách budou -2 až +2 °C. Mírný severozápadní vítr bude foukat v rychlosti 2 až 6 m/s.

Jak bude v sobotu? Během dne se může střídat oblačno a zataženo. Většinu území zasáhnou dešťové přeháňky. Nad 700 metrů je nutné počítat se sněžením. Odpoledne se situace uklidní, déšť bude slábnout. Nejnižší noční teploty budou +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty pak 5 až 9 °C. Mírný severozápadní až severní vítr bude foukat v rychlosti 2 až 6 m/s.

Meteorologové už vydali také výhled na neděli. Během dne má být oblačno až zataženo a ojediněle, během dne se místy objeví slabý občasný déšť. V polohách nad 600 metrů nad mořem, během dne nad 1000 metrů nad mořem budou srážky sněhové. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi +4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty pak od 7 do 11 °C. Slabý, během dne mírný severozápadní až severní vítr bude foukat v rychlosti 2 až 5 m/s.

Další články