Zde může být vaše reklama.

Výhled počasí na příští dny: V kraji se ochladí

Výhled počasí na příští dny: V kraji se ochladí

foto: Pixabay

02. 04. 2021 - 07:18

Po teplotách nad dvacet stupňů Celsia v několika posledních dnech teplota až do pondělí o pár stupňů klesne, i tak by mohlo být hezky, pokud zrovna nebude pršet.

Během pátku bude zpočátku dne oblačno, na severu až zataženo a místy se objeví přeháňky, nad 1000 metrů nad mořem sněhové. Během dne bude přechodně polojasno až skoro jasno. Nejvyšší teploty se vyšplhají mezi 11 až 14 °C, na horách bude 3 až 7 °C. Mírný severní až severozápadní vítr bude foukat v rychlosti 2 až 6 m/s.

Jak bude vypadat sobota? Na území Olomouckého kraje  bude proměnlivá oblačnost, na většině území se objeví sněhové přeháňky, pod 500 metrů i smíšené nebo dešťové. Večer a v noci dojde k ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 6 až 9 °C, na horách bude -3 až +1 °C. Mírný, během dne čerstvý severní vítr bude foukat v rychlosti 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. K večeru zeslábne.

Během neděle bude polojasno až oblačno, ojediněle se objeví sněhové přeháňky, zejména na horách. Během dne pod 500 metrů nad mořem budou přeháňky i smíšené nebo dešťové. Nejnižší noční teploty budou od 0 do -4 °C. Nejvyšší denní teploty pak budou mezi 6 až 10 °C. Mírný severovýchodní vítr bude foukat v rychlosti 2 až 6 m/s se bude měnit na východní až jihovýchodní.

V pondělí se opět začne oteplovat. Během dne bude jasno až polojasno. Večer od západu dojde k přibývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty budou mezi 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty pak od 9 do 13 °C. Slabý proměnlivý, postupně mírný jihozápadní vítr bude foukat v rychlosti 3 až 7 m/s.

Další články