Zde může být vaše reklama.

Mlhy a oblačnost Začátek pracovního týdne bude v kraji studený

Začátek pracovního týdne bude v kraji studený

foto: Pixabay

11. 11. 2019 - 06:00

Je tady další pracovní týden a s ním i pravidelná předpověď počasí s Hanáckým Večerníkem. Teploty v kraji budou začátkem týdne studené, na spoustě míst bude mlha i oblačnost, nejvyšší teploty nevylezou přes desítku.

Během pondělí nás čeká skoro jasno až polojasno, místy zataženo nízkou oblačností, ráno i mlhy, ojediněle mrznoucí. Ojediněle se může objevit mrholení. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 6 až 9 stupni Celsia, na horách pak od 0 až do +4 stupňů. Slabý proměnlivý, odpoledne postupně mírný jižní vítr bude foukat v rychlosti od 3 až do 7 metrů za sekundu. Večer na horách bude vítr čerstvý s nárazy kolem 20 metrů za sekundu.

V úterý nás čeká oblačno, místy bude zataženo s nízkou oblačností nebo se objeví mlhy. Během dne od jihozápadu bude přibývat frontální oblačnosti, postupně s deštěm, v Jeseníkách nad 1000 metrů budou srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 7 až 3 stupni Celsia. Nejvyšší denní teploty pak od 6 až 10 stupňů. V noci zpočátku mírný jižní vítr bude foukat v rychlosti 3 až 7 metrů za sekundu, na horách bude čerstvý s nárazy kolem 20 metrů za sekundu. Vítr bude během dne slábnout a měnit se na severozápadní.

Středa bude ve znamení toho, že se v kraji nejvíc projeví zataženost, s občasným deštěm, v Jeseníkách nad 1000 metrů budou srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty pak mezi 5 až 1 stupněm Celsia. Nejvyšší denní teploty pak od 5 až 9 stupňů. Mírný severní vítr bude foukat v rychlosti od 2 až do 6 metrů za sekundu.

Další články