Zde může být vaše reklama.

Začátek týdne bude teplejší, ve středu se ochladí

Začátek týdne bude teplejší, ve středu se ochladí

foto: Pixabay

30. 12. 2019 - 06:00

Začátkem týdne se v u nás v kraji oteplí, ve středu už ale zase i přes den budou teploty i v mínusu.

Během pondělí nás čeká oblačno až polojasno. Nejvyšší teploty přes den se budou pohybovat od -1 až do +2 stupňů Celsia, na Javornicku a na horách 2 až 6 stupňů. Slabý, od vyšších poloh postupně mírný jihozápadní vítr bude foukat v rychlosti 3 až 7 metrů za sekundu, místy s nárazy kolem 15 metrů za sekundu.

úterý bude zpočátku jasno, během dne od severozápadu přechodně oblačno až zataženo a ojediněle přeháňky, postupně v polohách nad 600 metrů se objeví sněžení. Nejnižší noční teploty budou mezi -1 až -5 stupni Celsia, na Javornicku kolem +2 stupňů. Nejvyšší denní teploty se pak vyhoupnou mezi 2 až 6 stupňů Celsia, ojediněle až 8 stupňů. Slabý proměnlivý vítr bude foukat v rychlosti do 4 metrů za sekundu, od vyšších poloh bude mírný jihozápadní až západní vítr foukat v rychlosti 3 až 7 metrů za sekundu a bude se měnit na severozápadní a v závěru bude slábnout.

Středa přinese zpočátku zataženo až oblačno, během dne nastane ubývání oblačnosti na polojasno až skoro jasno. Nejnižší noční teploty budou tentokrát od 1 až do -3 stupňů Celsia, při slabém větru ojediněle až -5 stupňů. Nejvyšší denní teploty pak budou od -1 až +3 stupňů. Slabý, během dne přechodně mírný severozápadní až západní vítr bude foukat v rychlosti 2 až 5 metrů za sekundu.

Další články