Zde může být vaše reklama.

Začátek týdne bude v kraji studený, občas i se sněhem

Začátek týdne bude v kraji studený, občas i se sněhem

foto: Pixabay

09. 12. 2019 - 06:00

Začátek týdne v Olomouckém kraji bude sice studený, ale teploty by pod nulu měly jít jen během noci. Na některých místech se možná dočkáme i sněhu.

Během pondělka očekáváme zpočátku zataženo a místy déšť. Během dne bude oblačno, přechodně i polojasno. Čekají nás ojediněle přeháňky, v polohách nad 800 metrů sněhové. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 5 až 8 stupni Celsia, na horách od 1 až do 5 stupňů. Mírný jižní až jihozápadní vítr bude foukat v rychlosti 3 až 7 metrů za sekundu, od vyšších poloh bude čerstvý s nárazy kolem 15 metrů za sekundu, na horách kolem 20 metrů za sekundu.

Během úterý očekáváme převážně oblačno, místy sněhové, v polohách pod 400 metrů i smíšené přeháňky. Večer nastane ustávání přeháněk a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi +3 až -1 stupněm Celsia. Nejvyšší denní teploty pak od 2 až do 6 stupňů. Mírný západní až severozápadní vítr bude foukat v rychlosti od 3 do 7 metrů za sekundu a během dne bude slábnout.

Ve středu se nachystejte na oblačno, místy zataženo nízkou oblačností. Zpočátku místy i skoro jasno. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi -1 až -5 stupni, při malé oblačnosti ojediněle bude až -7 stupňů Celsia. Nejvyšší denní teploty vyšplhají mezi 0 až 4 stupně. Slabý, během dne mírný jižní až jihovýchodní vítr bude foukat v rychlosti 2 až 6 metrů za sekundu.

Další články