Zde může být vaše reklama.

Počasí pro začátek týdne Začátek týdne přinese chladnější počasí, občas i s deštěm

Začátek týdne přinese chladnější počasí, občas i s deštěm

foto: Pixabay

07. 10. 2019 - 06:00

Je tady nový pracovní týden a s ním také předpověď počasí na jeho začátek, abyste věděli, jak se obléct a co čekat od dneška, zítřka a také středy, když se vás někdo zeptá na počasí.

Pondělí nám nabídne skoro jasno až polojasno, ráno se na území kraje ojediněle objeví mlhy nebo nízká oblačnost. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 8 až 11 stupni Celsia, na horách pak jen mezi 1 až 5 stupni. Slabý severovýchodní, během odpoledne proměnlivý vítr bude foukat v rychlosti do 4 metrů za sekundu.

Co se týče úterý, naše území bude zpočátku ovlivňovat oblast vyššího tlaku. Během úterý postoupí do střední Evropy od západu okludující frontální systém. Můžeme očekávat skoro jasno až polojasno, ráno opět ojediněle mlhy. Během dne od severozápadu bude přibývat oblačnost a k večeru zpočátku ojediněle, během noci na středu místy přijde občasný déšť. Nejnižší noční teploty budou mezi +1 až -3 stupni Celsia. Nejvyšší denní teploty pak od 9 až do 13 stupňů. Slabý, během dne mírný jižní až jihozápadní vítr bude foukat v rychlosti 3 až 7 metrů za sekundu, od vyšších poloh s nárazy od 15 až do 20 metrů za sekundu.

Ve středu bude naše území ovlivňovat frontální vlna od jihozápadu. Předpověď hlásí oblačno až zataženo, občas déšť nebo přeháňky, v závěru od jihozápadu budou srážky četnější. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 10 až 6 stupni Celsia. Nejvyšší denní teploty pak od 11 do 15 stupňů. Mírný jižní až jihozápadní vítr bude foukat v rychlosti 2 až 6 metrů za sekundu, k večeru bude slábnout a měnit se na západní.

Další články