Zde může být vaše reklama.

Začátek týdne přinese teplé počasí, ale také silný vítr

Začátek týdne přinese teplé počasí, ale také silný vítr

foto: Pixabay

17. 02. 2020 - 06:00

Ani třetí únorový týden nejspíš v ničem nepřipomíná únor tak, jak bychom si nejspíš představovali. Pořádný sníh nikde, teploty se pohybují kolem deseti stupňů Celsia.

V pondělí můžeme očekávat oblačno až zataženo, zpočátku místy také polojasno. Během noci se od západu místy objeví občasný déšť, v Jeseníkách v závěru dne nad 1200 metrů nad mořem budou srážky sněhové. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 11 až 14 stupni Celsia, na Javornicku až 16 stupňů, na horách 5 až 9 stupňů. Mírný jižní až jihozápadní vítr bude foukat v rychlosti 2 až 6 metrů za sekundu, zpočátku od vyšších poloh a na Jesenicku bude foukat čerstvý s nárazy kolem 15 metrů za sekundu.

Úterý přinese zpočátku zataženo, občas déšť, v polohách postupně nad 800 metrů nad mořem srážky sněhové. Během dne od západu bude proměnlivá oblačnost a místy, zejména na horách přeháňky, v polohách nad 600 metrů nad mořem smíšené nebo sněhové. V závěru budou srážky jen ojedinělé a přechodné se očekává ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 2 až 6 stupni Celsia. Nejvyšší denní teploty pak od 6 až do 10 stupňů. Mírný, během dne přechodně čerstvý západní až jihozápadní vítr bude foukat v rychlosti 4 až 8 metrů za sekundu, místy s nárazy kolem 15 metrů za sekundu.

Ve středu se očekává polojasno, během dne od západu oblačno až zataženo, odpoledne postupně s přeháňkami, nad 600 metrů nad mořem smíšené nebo sněhové. Na horách srážky budou četnější. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi -1 až 3 stupni. Nejvyšší denní teploty pak od 5 do 9 stupňů. Mírný, během dne přechodně čerstvý jihozápadní až západní vítr bude foukat v rychlosti 4 až 8 metrů za sekundu, místy s nárazy kolem 15 metrů za sekundu.

Další články