Zde může být vaše reklama.

Jasno až polojasno Začátek týdne souzní s počasím z víkendu, čekejte dvacítky

Začátek týdne souzní s počasím z víkendu, čekejte dvacítky

foto: Pixabay

14. 10. 2019 - 06:00

Nový pracovní týden je tady, ale nemusíte zoufat, počasí bude podobné, jako o víkendu, to znamená, že teploty na území kraje budou minimálně dosahovat dvacítek. A na některých místech ještě o pár stupňů více.

Pondělní počasí v kraji přinese jasno až polojasno, ráno a dopoledne bude místy nízká oblačnost nebo mlhy. Nejvyšší teploty se vyhoupnou k 18 až 21 stupňům Celsia, na Javornicku dokonce až 23 stupňům, na horách pak bude příjemných 14 až 18 stupňů. Slabý, během dne mírný jižní až jihovýchodní vítr bude foukat v rychlosti 2 až 6 metrů za sekundu.

V úterý se můžeme těšit na jasno až polojasno, ráno a dopoledne se místy objeví nízká oblačnost nebo mlhy. Nejnižší noční teploty budou mezi 10 až 14 stupni Celsia, při slabším větru kolem pak kolem 7 stupňů. Nejvyšší denní teploty pak vyšplhají na 19 až 23 stupňů. Mírný, během dne čerstvý jižní až jihovýchodní vítr bude foukat v rychlosti 4 až 8 metrů za sekundu, místy s nárazy kolem 15 metrů za sekundu.

Středa bude jako předchozí dny nabízet na území kraje jasno až polojasno, ráno a dopoledne se místy dostaví nízká oblačnost nebo mlhy. Během dne od západu můžeme očekávat přibývání oblačnosti a místy občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty očekávejme mezi 10 až 14 stupni Celsia. Nejvyšší denní teploty pak vylezou mezi 17 až 21 stupňů Celsia. Mírný jižní až Jihovýchodní vítr bude foukat od rána rychlostí 3 až 7 metrů za sekundu, místy s nárazy kolem 15 metrů za sekundu, se bude měnit během dne na západní a částečně zeslábne.

Další články