Zde může být vaše reklama.

Začátek týdne v kraji bude teplejší, než týden minulý

Začátek týdne v kraji bude teplejší, než týden minulý

foto: Pixabay

27. 01. 2020 - 06:00

Začátek posledního lednového týdne bude v kraji ve znamení teplot nad nulou, ale i sněhu a v úterý a středu také silnějšího větru.

Pondělí si pro nás chystá oblačno až zataženo, ojediněle se objeví slabé sněžení a mrznoucí mlhy. Během dne ojediněle bude i polojasno. Nejvyšší teploty přes den se budou pohybovat mezi 0 až +3 °C, na Javornicku ojediněle bude až +7 °C, na horách pak -2 až +2 °C. Slabý jižní až jihozápadní vítr bude foukat v rychlosti 1 až 4 metry za sekundu.

Úterý přinese oblačno, od západu až zataženo a postupně na většině území déšť nebo přeháňky, v polohách nad 800 metrů dokonce srážky sněhové. Později večer nastane ustávání srážek a částečné ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty budou mezi +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty pak 1 až 5 °C, ojediněle až 7 °C. Zpočátku slabý, postupně mírný jižní až jihozápadní vítr bude foukat v rychlosti 3 až 7 metrů za sekundu, na horách bude čerstvý s nárazy kolem 15 metrů za sekundu, na hřebenech 20 až 25 metrů za sekundu.

Středa nabídne převážně oblačno, místy sněhové přeháňky, v polohách pod 300 metrů přeháňky deště se sněhem. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až +4 °C. Mírný, během dne přechodně čerstvý západní vítr bude foukat v rychlosti 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Další články