Zde může být vaše reklama.

Začátkem týdne se v kraji ještě výrazněji oteplí

Začátkem týdne se v kraji ještě výrazněji oteplí

foto: Pixabay

16. 12. 2019 - 06:00

Je týden do vanoc, ale venku to pomalu začíná vypadat, že se chystá jaro. Tomu začátkem tohoto týdne odpovídá i počasí. Teploty na některých místech totiž vyšplhají až ke třinácti stupňům Celsia.

Během pondělí nás čeká zataženo až oblačno a ojediněle, během dne přechodně místy polojasno. Ojediněle se objeví mlhy. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají mezi 6 až 9 stupňů Celsia, na Javornicku kolem 11 stupňů, na horách od 4 do 8 stupňů.

Slabý jihovýchodní až jižní vítr bude foukat v rychlosti do 4 metrů za sekundu, od vyšších poloh bude mírný.

Během úterý bude v kraji většinou zataženo nízkou oblačností nebo se objeví mlhy. Ojediněle počítejte s tím, že bude jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 6 až 2 stupni Celsia. Nejvyšší denní teploty od 4 do 8 stupňů, při zmenšené oblačnosti ojediněle kolem 11 stupňů.

Slabý jihovýchodní  až jižní vítr bude foukat v rychlosti do 4 metrů za sekundu, od vyšších poloh bude čerstvý jihozápadní.

Ve středu počítejme s tím, že bude většinou zataženo nízkou oblačností, místy mlhy. Ojediněle, během dne bude místy polojasno. Večer bude ve znamení přibývání nízké oblačnosti.

Nejnižší noční teploty se budou pohybovat od 7 do 3 stupňů Celsia. Nejvyšší denní teploty od 9 až 13 stupňů, při nízké oblačnosti kolem 7 stupňů.

Slabý jihovýchodní až jižní vítr bude foukat v rychlosti do 4 metrů za sekundu, od vyšších poloh bude čerstvý jihozápadní.

Další články