Zde může být vaše reklama.

Začátkem týdne teploty vyšplhají až k patnáctce

Začátkem týdne teploty vyšplhají až k patnáctce

foto: Pixabay

09. 03. 2020 - 06:00

S březnem nastává období, kdy po už tak teplé zimě přichází i teplé jaro. Během začátku tohoto týdne se tak můžeme těšit i na teploty kolem patnácti stupňů.

Pondělí  přinese převážně zataženo, večer ojediněle slabý déšť, v polohách nad 900 metrů bad mořem slabé sněžení. Nejvyšší teploty budou 6 až 9 °C, na horách 0 až +4 °C. Slabý jižní až jihozápadní vítr bude foukat do 4 m/s.

V úterý bude převážně polojasno. Odpoledne a večer od západu očekáváme přibývání oblačnosti a v noci na středu občas déšť. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 9 až 12 °C, na horách od 2 do 6 °C. Slabý, postupně mírný jihozápadní vítr pak bude foukat v rychlosti 2 až 6 m/s.

Středa bude oblačná, přechodně až zatažená a na většině území se objeví přeháňky nebo občasný déšť. Později večer nastane ubývání srážek. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty pak od 11 až do 15 °C. Mírný, přechodně čerstvý jihozápadní až západní vítr bude foukat v rychlosti 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Další články