Zde může být vaše reklama.

Život se v Litovli, Uničově i Července vrací do normálu

Život se v Litovli, Uničově i Července vrací do normálu

foto: Archiv

30. 03. 2020 - 15:00

O půlnoci na 30. března 2020 ukončila krajská hygienická stanice mimořádné opatření, které se dva týdny dotýkalo 21 obcí na Litovelsku  a Uničovsku. Pro policii to však ještě úplný konec služby neznamená.

"Část hlídek zde bude ještě dnes setrvávat a plnit dílčí úkoly ve vztahu k zajištění veřejného pořádku, a to zejména po dobu, než bude ze zóny převezen veškerý materiál využívaný policisty v průběhu opatření," prozradila policejní mluvčí Marie Šafářová.

"Od 16. března 2020 policisté na 22 stanovištích zřízených na přístupových cestách do uzavřené zóny kontrolovali pohyb osob a vozidel, přičemž jim pomáhala také Letecká služba Policie ČR. Postupem času posílili výkon služby na těchto stanovištích i členové sboru dobrovolných hasičů a příslušníci vojenské policie. Bylo to náročné pro všechny, ale společně jsme to zvládli," dodala.

Rovněž poděkovala všem, kdo jakýmkoliv způsobem hlídkujícím policistům poděkovali.

"V průběhu opatření jsme zaznamenali nebývalou vstřícnost, podporu a solidaritu nejen jednotlivců, ale i různých firem a společností. Velké poděkování patří všem, jednak  za zapůjčení obytných přívěsů a karavanů, které posloužily hlídkujícím policistům jako provizorní zázemí, jednak za dary ve formě občerstvení a v neposlední řadě obyvatelům uzavřené oblasti za trpělivost, ohleduplnost a dodržování nařízení a zákazů s tím spojených," uzavřela.

Další články