Zde může být vaše reklama.

POVEDENÁ DVOJICE Bodnul nožem ostrahu a s přítelkyní i lupem se ukryl ve sklepě

Bodnul nožem ostrahu a s přítelkyní i lupem se ukryl ve sklepě

foto: iStockphoto.com / BrianAJackson

14. 02. 2024 - 13:33

Ve vazbě skončil v neděli 30letý muž z Ostravy, který v pátek dopoledne napadl nožem v hranické prodejně pracovníka ostrahy. Mezi krádeží v obchodě a usazením do cely předběžného zadržení se stihnul odehrát docela dramatický akční příběh. 

Muž společně s o rok mladší družkou přišli do marketu na třídě 1. máje v Hranicích a  rozdělili se. Muž v prostoru mrazících boxů vzal tašku a dal do ní digitální váhu, která sloužila zákazníkům k převážení ovoce a zeleniny. Hodnota váhy je podle prodejny 5 tisíc korun. Vzápětí se k němu přidala družka a do tašky s váhou přidala ještě dvě balení pracích kapslí v hodnotě 460 korun.

Následně se pokusili i se svým "nákupem" prodejnu opustit místem určeným pro vstup zákazníků. Daleko nedošli, protože je oslovil všímavý pracovník ostrahy spolu s vedoucím prodejny. Pracovník chytil podezřelou za ruku, ve které měla tašku s odcizenými věcmi, aby zabránil jejich útěku a chtěl ji odvést do zázemí prodejny. Druh s tím pochopitelně nesouhlasil, z batohu vytáhl kuchyňský nůž s třiceticentimetrovou čepelí a namířil ho spolu s výhružkami zabitím směrem k pracovníkovi ostrahy. Ten ale na výkřiky, aby ženu pustil, nereagoval a dál pokračoval v cestě. Zloděj stále vyhrožoval a rychle se přiblížil k odcházející dvojici. Nožem na pracovníka ostrahy zaútočil a špičkou nože ho bodl do dlaně ruky, kterou držel jeho družku. Pracovník sevření povolil a oba zloději využili chvíle zmatku a z prodejny bez odcizeného zboží utekli. Doběhli na ulici Mlýnský příkop, kde zloděj vykopl dveře do bytového domu a společně sešli do sklepních prostor, kde poškodil další dveře od sklepní kóje s úmyslem schovat se. Dveře ovšem nepovolily a tak  tito hraničtí Bonnie a Clyde vyběhli ven a rozdělili se.

Netrvalo dlouho a oba skončili v policejních celách. Muže vypátral psovod se psem u stavebnin na ulici Družstevní a žena byla zadržena v budově vlakového nádraží. Ani jeden z nich nemá čistý trestní rejstřík a v minulosti byli za krádeže odsouzeni.

Zadrženému bylo hned následující den sděleno obvinění ze tří trestných činů a to krádež, vydírání a ublížení na zdraví, za které trestní zákoník stanoví až osmiletý trest odnětí svobody. Policie navrhla státnímu zástupci vzetí obviněného do vazby, což bylo akceptováno, takže obviněný teď bude ve vazbě čekat do rozhodnutí soudu.

Jeho družce bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z trestného činu krádež, za který jí hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Dotyčná navíc ukradla v prosinci loňského roku v jedné z hranických prodejen bundu v hodnotě necelých 1400 korun a v druhé odcizila rum za 800 korun. Žena byla po provedených úkonech propuštěna na svobodu.     

Další články