Zde může být vaše reklama.

ANDĚL STRÁŽNÝ V AKCI Cyklista přežil srážku se dvěma auty

Cyklista přežil srážku se dvěma auty

foto: Policie ČR

16. 11. 2023 - 11:45

Hranice - Špatnou nohou musel vykročit do nového dne jednačtyřicetiletý muž z Přerovska, kterého ve středu časně ráno srazil automobil nedaleko Hranic. Ale tím jeho smůla zdaleka nekončila. Sotva se stačil vzpamatovat z těžkého střetu, sejmulo jej další projíždějící vozidlo. U cyklisty musel přesto stát anděl strážný, protože dvojitou nehodu přežil. Se zraněními ale skončil v hranické nemocnici.

Podle policejní mluvčí Miluše Zajícové nehodu způsobila řidička Škody Octavia, která na křižovatce poblíž dálničního přivaděče u Hranic přehlédla cyklistu jedoucího v protisměru. „Na křižovatce měla dát přednost, což vyplývalo z dopravního značení, ale zřejmě přehlédla cyklistu jedoucího po hlavní silnici a najela do křižovatky, kde došlo ke střetu,“ uvedla mluvčí.

Po nárazu upadl cyklista na vozovku, kde do něj narazilo další vozidlo Škoda Fabia, které jelo stejným směrem. Na místě nehody byl cyklista ošetřen a poté převezen do nemocnice v Hranicích. Dechovými zkouškami u všech účastníků se nepotvrdilo, že by některý řídil pod vlivem alkoholu. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 60 tisíc korun.

Nehoda je nadále v šetření dopravních policistů.

 

Další články