Zde může být vaše reklama.

VÁŽNÁ NEHODA Jarní počasí probudilo motorkáře, mladá žena nezvládla řízení a skončila v nemocnici

Jarní počasí probudilo motorkáře, mladá žena nezvládla řízení a skončila v nemocnici

foto: Policie ČR

16. 03. 2024 - 13:48

Prostějov – Jaro letos dorazilo do Čech a na Moravu o poznání dřív než v předchozích letech a ze zimního spánku probudilo i početnou komunitu motorkářů. Ne všichni se však mohou pyšnit zkušenostmi a rozvahou a na cesty vyrážejí i méně ostřílení motocyklisté. Právě nezkušenost a nezvládnutí stroje zřejmě stály za těžkou dopravní nehodou, kdy se střetla mladá motorkářka s protijedoucím vozem. Zraněnou ženu musel do nemocnice transportovat vrtulník.

 

„Ve čtvrtek odpoledne skončila po pádu z motorky ve Fakultní nemocnici Olomouc čtyřiadvacetiletá žena. Nehoda se stala v katastru obce Němčice nad Hanou na silnici II. třídy. Pravděpodobně ve vyšší rychlosti projela pravotočivou zatáčkou, nezvládla řízení a spadla na vozovku. Vlivem setrvačnosti najela do protijedoucího pruhu, kde se střetla s motorovým vozidlem Toyota,“ informovala krajská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Po nárazu byla motorka značky Honda odhozena do příkopu. Zraněnou motorkářku transportovala do nemocnice letecká záchranná služba. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 230 000 korun. Okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření.    

Další články