Zde může být vaše reklama.

TRAGÉDIE NA SILNICI Jedno auto dávalo ženě přednost, druhé ji srazilo a zabilo

Jedno auto dávalo ženě přednost, druhé ji srazilo a zabilo

foto: Policie ČR

09. 11. 2023 - 20:01

Přerov – Tohle si bude řidič kamionu ještě dlouho vyčítat. Na neoznačeném přechodu na čtyřproudé komunikaci v Přerově dával přednost mladé chodkyni, tu ale srazil přívěs auta projíždějícího plnou rychlostí vedlejším pruhem. Žena nehodu nepřežila, řidičku, která ji usmrtila, policie zastavila až po několika kilometrech. Šoférka tvrdila, že o střetu s chodkyní nevěděla. Policisté proto prosí svědky nehody, aby se přihlásili a pomohli okolnosti nehody objasnit.

„Jednadvacetiletá chodkyně vstoupila do levého jízdního pruhu zpoza nákladní soupravy, která stála v pravém jízdním pruhu, kdy řidič zastavil a dával mladé ženě přednost. Po kontaktu s přívěsným vozíkem byla chodkyně odražena do pravého jízdního pruhu, kde zůstala ležet na komunikaci. Způsobeným zraněním mladá žena na místě podlehla,“ popsala situaci policejní mluvčí Miluše Zajícová.

V souvislosti s nehodou byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti a trestného činu neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, za které dle trestního zákoníku hrozí trest odnětí svobody od dvou do osmi let.

Policie také vyzvala všechny lidi, kteří se pohybovali v danou dobu po ulici Velké Novosady, aby se přihlásili na čísle 725 979 808. „Stejně tak se obracíme i na řidiče, kteří místem nehody projížděli a mohli by mít celou událost zachycenou na kamerovém záznamu, aby nám jej poskytli a tím nám pomohli s řádným objasněním dopravní nehody,“ dodala mluvčí.

 

Další články