Zde může být vaše reklama.

SLUŽEBNÍ PES V AKCI Když jedeš v perníku, nejezdi autem

Když jedeš v perníku, nejezdi autem

foto: Policie ČR

11. 10. 2023 - 09:07

Prostějov - Touto moudrou poučkou se minulý týden evidentně neřídil šofér na Prostějovsku, který se vydal do silničního provozu pod vlivem psychotropních látek. U obce Seloutky předvedl se svojí škodovkou několik nečekaných a podivných manévrů, způsobil dopravní nehodu a v totální panice se snažil uprchnout a ukrýt v kukuřičném poli. Jeho nevypočitatelnému jednání učinil přítrž juniorní policejní pes Deryk, který je ve službě sotva pár týdnů.

Několik desítek minut předtím řidič, který od pohledu nebyl v dobré kondici, předjel jiného šoféra s vozem Seat na okresní komunikaci a náhle před ním prudce zastavil. Když se jej snažil druhý řidič objet, vypálil výtečník se škodovkou od krajnice, při manévru naboural do Seatu a zběsilou jízdou po polní cestě se snažil zmizet mezi hanáckými lány. Majitel Seatu se ale nechtěl tak lehce vzdát a vyrazil po stopách prchajícího vozu. Ten našel po chvíli odstavený na okraji remízku, po řidiči ale nebylo ani vidu, ani slechu.

Majitel Seatu proto změnil taktiku a místo pátrání v kukuřičném poli zavolal policii. Ta po pár minutách dorazila na místo i se služebním psem. „Hlídka se vydala po horké stopě a po necelých dvou kilometrech pes Deryk označil místo, kde se nacházel skrývající se muž. Policisté jej zadrželi a odvezli na služebnu,“ uvedla mluvčí policie Miluše Zajícová. Po testu na drogy se ukázalo, proč se řidič choval tak podivně. Měl v sobě totiž pořádnou dávku perníku. A problémy neměl jen s drogami, ale i s tím, že už má nějaký čas zákaz řízení všech vozidel. Brzy ho tedy čeká obvinění z několika trestných činů.

 

Další články