Zde může být vaše reklama.

SPÁLENÉ POLE Kombajnista způsobil rozsáhlý požár

Kombajnista způsobil rozsáhlý požár

foto: HZS Olomouckého kraje

25. 07. 2023 - 01:13

Velký Týnec - Nepěkná vzpomínka na letošní žně zůstane řidiči kombajnu, který v neděli pozdě večer sekl obilné pole nedaleko Velkého Týnce. Zatím není jasné, co kombajnéra rozptýlilo natolik, že napálil s obřím strojem do sloupu vedení vysokého napětí a tím způsobil zkrat a následný rozsáhlý požár obilného lánu. Ten byl dobře vidět ze širokého okolí. Navíc zkrat přerušil dodávku elektřiny do čtyř desítek trafostanic v okolí.

„Ta záře je vidět až ze Šternberka,“ napsala na skupinu olomoučáci.cz jedna z přispěvatelek. Do boje s ohněm museli hasiči nasadit několik jednotek dobrovolníků i profesionálů. Předběžnou škodu odhadli vyšetřovatelé na milion korun. „Řidič se podrobil dechové zkoušce i orientačnímu vyšetření na drogy, v obou případech s negativním výsledkem,“ uvedla policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Podobný případ se odehrál před dvěma roky v Humpolci. I tam kombajnér přehlédl sloup vysokého napětí, který se po nárazu vychýlil. Spadené dráty řidiče uvěznily, takže musel počkat na zásah energetiků. Požár tehdy pole s kukuřicí nezachvátil, obyvatelům Humpolce a okolí ale několik hodin vypadával proud.

 

Další články