Zde může být vaše reklama.

ŠTĚSTÍ V NEŠTĚSTÍ Mladá žena špatně dopadla do vody. Pomohli jí přátelé i záchranka

Mladá žena špatně dopadla do vody. Pomohli jí přátelé i záchranka

foto: HZS Olomouckého kraje

17. 08. 2023 - 16:09

Černá Voda/Olomouc – Hasiči i zdravotničtí záchranáři zasahovali v úterý večer u vážného případu v lomu Rampa u Černé Vody na Jesenicku. Mladá žena přecenila své schopnosti a skočila do vody z výšky 16 metrů. S podezřením na vážné zranění páteře ji vrtulník transportoval do Fakultní nemocnice v Olomouci.

„Nestihla se před dopadem správně přetočit a zády dopadla přímo na hladinu. Měla veliké štěstí, že byli poblíž její přátelé, kteří ji okamžitě pomohli na břeh a volali na linku 155. Žena totiž nedokázala sama vylézt z vody a ihned po dopadu na hladinu si stěžovala na bolesti dolní části zad,“ řekla Hanáckému večerníku mluvčí olomouckých záchranářů Lucie Mikisková. Podle ní měla zraněná štěstí, že dopad na hladinu nezpůsobil přerušení míchy a ochrnutí.

Jelikož se lom nachází ve špatně přístupném terénu, na místo museli přijet hasiči s jeřábem a ženu dostat z lomu ve vakuové matraci pomocí lana na podvěsu. Následně ji záchranáři přeložili do vrtulníku.

Mluvčí olomouckých krajských hasičů Lucie Balážová varovala, že při letní zábavě patří skoky do vody k nejvíce nebezpečným aktivitám a úrazy bývají mnohdy fatální. „Doporučujeme proto nepřeceňovat vlastní síly a schopnosti. Vše, co můžete vidět u profesionálních sportovců či kaskadérů, vyžaduje letitý trénink a pro laika podobné kousky mohou znamenat v lepším případě zranění,“ uvedla Balážová.

Další články