Zde může být vaše reklama.

MUŽSTVO STAČILO UTÉCT Mladí hokejisté na zápas nedojeli, po cestě jim shořel autobus

Mladí hokejisté na zápas nedojeli, po cestě jim shořel autobus

foto: HZS Olomouckého kraje

18. 02. 2024 - 19:43

O štěstí v neštěstí může mluvit výprava mladých hokejistů z Hradce Králové, kteří dnes dopoledne mířili na mistrák do Vsetína. Na obchvatu Olomouce poblíž Nedvězí jim vzplál autobus a za pár desítek minut z něj zbylo jen ohořelé torzo. Duchapřítomný řidič naštěstí požár v zadní části vozidla zavčas zpozoroval, zastavil a celé mužstvo stačilo utéct do bezpečí.

„Kolem půl desáté dopoledne na 267 kilometru dálnice na Ostravu začal hořet autobus. Požár se rozšířil z motorové části a plameny dopravní prostředek zcela poškodily,“ informoval mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák. Dvacet cestujících se včas dostalo do bezpečí a hasiči na místo vyslali i evakuační autobus. Policisté museli v okolí požáru omezit a regulovat dopravu. „Událost se obešla bez zranění,“ doplnil Hošák.

Hořící autobus si lidé fotili z nedalekého mostu nad dálnicí a snímky se brzy objevily i na sociálních sítích. Hradeckým hokejistům, které čekal ve Vsetíně zápas žákovské extraligy, vedení soutěže utkání odložilo na jiný termín.

Další články