Zde může být vaše reklama.

OBCE BEZ PROUDU Mladý muž se strojem na řepu zrušil elektrické vedení

Mladý muž se strojem na řepu zrušil elektrické vedení

foto: Policie ČR

04. 10. 2023 - 12:06

Litovel - Výhodnou pojistku proti blbosti musel mít uzavřenu zaměstnavatel mladého muže z Olomoucka, který v pondělí řádil na řepném lánu nedaleko Litovle. I když takzvaná vyvážečka řepy není žádný dvacetimetrový jeřáb, mladík s ní dokázal strhnout dráty elektrického vedení a pokácet několik betonových sloupů. Tím způsobil výpadek elektřiny hned ve čtyřech okolních obcích. Pokud se prokáže jeho vina, hrozí mu roční vězení nebo zákaz činnosti.

„Policisté, kteří přijeli po ohlášení případu na místo, zjistili, že vyvážečka řepy, řízená čtyřiadvacetiletým mužem, strhla tři sloupy vysokého napětí. V důsledku toho došlo ke zkratu na více jak pěti desítkách trafostanic,“ informovala policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Způsobená škoda se podle předběžných odhadů pohybuje okolo částky 80 tisíc korun. Dechová zkouška neprokázala, že by se řidič před jízdou posilnil alkoholem. Nehoda se obešla bez zranění.

Podobný případ se odehrál letos v červenci při žních nedaleko Velkého Týnce. Tam tehdy nesoustředěný kombajnér napálil do sloupu vysokého napětí a tím způsobil zkrat a následný požár pole. Také on vyřadil z provozu několik desítek trafostanic v okolí.

 

 

Další články