Zde může být vaše reklama.

BINEC, ŠPÍNA A ZVĚŘINA Načerno vyráběli uzeniny v prádelně, sousedé je práskli policii

Načerno vyráběli uzeniny v prádelně, sousedé je práskli policii

foto: Policie ČR

29. 01. 2024 - 15:48

Šumperk – Společné nebytové prostory činžovního domu se zbytky zvěřiny, nástroje a přístroje na zpracování masa, znečištěné přepravky, nezkolaudované prostory pro potravinářský provoz, binec a špína. V takovém stavu našli minulý týden strážníci prostory bývalé prádelny v jednom z činžovních domů v Šumperku.

„Společné nebytové prostory se změnily k nepoznání, v místnosti bylo zpracováváno maso neurčeného původu, dle pořízené fotodokumentace zde v minulosti visela mrtvá lesní zvířata. Vše podtrženo nezkolaudovanými prostorami a porušením snad všech hygienických norem,“ informovala šumperská městská policie na sociálních sítích.

Strážníci dostali echo na nelegální výrobnu od lidí ze sousedství, kteří si všimli, že prádelna se často využívá k bourání a zpracování masa. Případ už si převzali šumperští policisté, kteří zjišťují, zda se pachatelé nedopustili pytláctví a ohrožení veřejného zdraví. „Dnes jsme se případem začali zabývat,“ řekla Hanáckému večerníku mluvčí policie Tereza Neubauerová. Podnět strážníci poslali také krajské veterinární stanici, krajské hygienické stanici a na živnostenský odbor.

Další články