Zde může být vaše reklama.

VÁŽNÁ NEHODA U OLOMOUCE Neodhadla své schopnosti, způsobila bouračku

Neodhadla své schopnosti, způsobila bouračku

foto: Policie ČR

03. 08. 2023 - 08:49

Vážná dopravní nehoda zastavila v úterý odpoledne provoz na silnici od Chomoutova do Pňovic na Olomoucku. Podle policie skončili čtyři lidé ve fakultní nemocnici poté, co se čelně střetla dvě protijedoucí vozidla. Oba vozy skončily ve škarpě a vzhledem k míře poškození zřejmě i navždy v silničním provozu.

„Řidička automobilu Škoda Fabia combi, jedoucí od Chomoutova na Pňovice, nepřizpůsobila při průjezdu pravotočivou zatáčkou rychlost jízdy svým schopnostem a dostala smyk. Během něj přejela do protisměru, kde se střetla s protijedoucím autem totožné značky i typu, za jehož volantem seděl 70letý muž. Po nárazu skončila vozidla mimo komunikaci,“ řekla policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Při nehodě utrpěla zranění jak řidička a její spolujezdec, tak i dvoučlenná osádka druhého vozu. Záchranáři je všechny transportovali do olomoucké fakultní nemocnice. Alkohol za volantem vyloučila u řidiče dechová zkouška, u řidičky nebyla vzhledem k jejímu zdravotnímu stavu provedena.

Způsobená hmotná škoda byla předběžně vyčíslena přes 100 000 korun. Dopravní nehoda zůstává i nadále v šetření policistů.

Další články