Zde může být vaše reklama.

HLOUPÁ POMSTA Opilá žena se naštvala na muže, odnesli to policisté a záchranáři

Opilá žena se naštvala na muže, odnesli to policisté a záchranáři

foto: Archiv redakce

01. 12. 2023 - 10:29

Přerov – Zatraceně pochybným způsobem se rozhodla řešit konflikt se svým druhem šestatřicetiletá žena z Přerovska, kterou nakrklo, že přítel svou opilostí narušil dlouho plánovanou oslavu. Aby se mu pomstila, opakovaně volala na tísňové linky, že byla napadená a je těžce zraněné. Nakonec přivolaní policisté zjistili, že sama je opilá, jak zákon káže.

„Krátce po středeční půlnoci jsme přijali na tísňovou policejní linku 158 oznámení o fyzickém incidentu v obci na Přerovsku, během kterého volající žena žádala o rychlý příjezd hlídky z důvodu, že byla napadena a je celá od krve,“ uvedla krajská policejní mluvčí Petra Vaňharová. Na uvedené adrese policisté zjistili, že dům je aktuálně v rekonstrukci a nikdo v něm nebydlí. Vzápětí se hlídka dozvěděla, že na tísňovou linku 155 přijali zdravotníci ze stejného telefonního čísla, od totožné ženy oznámení o úrazu hlavy, s uvedenou adresou v téže obci, ovšem v jiném domě.

Když hlídka dorazila na místo, našla oznamovatelku nezraněnou, zato pořádně naštvanou na partnera, který prý požil tolik alkoholu, že pokazil oslavu. Policistům však žena také nepřišla zrovna v nejlepší formě, tak jí pro jistotu dali dýchnout. Světe div se! Výtečnici přístroj naměřil přes 1,5 promile, což se rovná požití zhruba litru vína a středně těžké opilosti. Policisté případ kvalifikovali jako přestupek podle zákona o elektronických komunikacích, za který hrozí pokuta až do výše 200 tisíc korun.

Záchranáři varují, že by lidé neměli zneužívat tísňové linky v případech, kdy jejich služeb není potřeba. Pokud policisté, záchranná služba či hasiči vyjíždějí k planým poplachů, může jejich asistence citelně chybět u opravdu závažných událostí.

Další články