Zde může být vaše reklama.

NEBYLO JIM ANI PATNÁCT Partu opilých dětí musela na sídlišti pacifikovat policie

Partu opilých dětí musela na sídlišti pacifikovat policie

foto: iStockphoto.com

06. 03. 2024 - 11:04

Svérázný program na jarní prázdniny zvolila parta čtrnáctiletých holek s jedním kamarádem v Olomouci. Parta se opila tak, že na ně lidé ze sídliště zavolali policii. Dvě z opilých dětí si převzala záchranka. 

V úterý 5. března odpoledne na základě telefonického oznámení vyjížděli policisté na sídliště v olomoucké místní části Nová Ulice. Zde zkontrolovali čtyři nezletilé osoby, které byly zjevně pod vlivem alkoholu. "Jednalo o tři dívky a jednoho chlapce mladší patnácti let. U všech provedli dechové zkoušky, z toho třem z nich naměřili hodnoty přesahující 1 promile alkoholu," uvedla Markéta Kallerová z tiskového oddělení policie.

Dva podnapilé si následně do péče převzali záchranáři. O situaci byli informování zákonní zástupci dětí, kteří si je následně převzali. S případem byl také seznámen orgán sociálně právní ochrany dětí.

Policisté chtějí také zjistit, za jakých okolností se vůbec tak mladé dívky a chlapec k alkoholu dostali. Ve hře je samozřejmě možnost, že přitom došlo ke spáchání přestupku na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi.

Další články