Zde může být vaše reklama.

DRAMATICKÁ NEHODA Po pádu z patnáctimetrové výšky ho zachránil kontejner, plný skla

Po pádu z patnáctimetrové výšky ho zachránil kontejner, plný skla

foto: HZS Olomouckého kraje

05. 04. 2023 - 14:17

Hluboko v kovovém kontejneru, plném skla, zůstal dnes ráno uvězněný muž po pádu z patnáctimetrové výšky. S vážnými zraněními potřeboval nutně co nejrychlejší pomoc. Tu mu poskytli ve spolupráci hasiči a záchranka. 

"Muže po pádu z 15 metrů jsme ve středu 5. dubna před 8. hodinou ráno zachraňovali ve spolupráci se zdravotnickou záchrannou službou v Olomouci," uvedla tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje Lucie Balážová. 

Spadl ze střechy domu ve dvorním traktu do kontejneru s uskladněnými pětilitrovými zavařovacími sklenicemi a vážně se zranil. Zůstal uvězněný ve 2,5 metrech a s ohledem na charakter jeho poranění potřeboval rychlé ošetření.

Záchranáři se k němu dostali díky nastavovacím žebříkům hasičů a muži poskytli okamžitě základní ošetření. "Poté jsme s vysokozdvižným vozíkem dostali paletový kontejner rychle na zem, muže ze střepů jsme opatrně vyprostili a přesunuli na nosítka zdravotnické služby. Následně byl transportován do nemocnice," popsala Lucie Balážová průběh mimořádného zásahu. 

Další články