Zde může být vaše reklama.

ŘÁDĚNÍ AUTOVANDALA Po "trestné výpravě" zůstalo téměř sto propíchnutých pneumatik

Po "trestné výpravě" zůstalo téměř sto propíchnutých pneumatik

foto: Policie ČR

02. 01. 2024 - 22:07

Nevšední oslavu příchodu Nového roku vymyslel mladík z Přerovska, který se rozhodl pomstít všem automobilistům světa a alespoň části z nich propíchal a prořezal pneumatiky. Podle zjištění policie poničil takto během pár hodin neuvěřitelných 54 automobilů. Kriminalisté neuvedli, zda se mladý muž posilnil před trestnou výpravou alkoholem či drogami, nebo se hlásí ke klimatickým aktivistům, kteří tímto způsobem někdy protestují proti používání spalovacích motorů.

„Od pondělí prověřujeme okolnosti případu poškozených pneumatik na vozidlech ve třech místních částech Přerova. Na základě oznámení se zjistilo, že neznámý pachatel prořezal nebo propíchal 92 pneumatik u celkem 54 vozidel v Čekyni, Vinarech a Popovicích,“ informovala mluvčí policie Miluše Zajícová. Někteří motoristé si budou muset opravit všechna kola, u jiných vozidel pachatel poškodil jedno či dvě. Předběžná škoda je asi 270.000 korun, uvedla policie.

V souvislosti s případem prověřují kriminalisté mladého muže, kterého podezřívají z trestného činu poškozování cizí věci. Mladík je zároveň podezřelý i z napadení muže v Čekyni, které se odehrálo ve stejný čas, kdy na stejném místě zůstala poničená vozidla.

Další články