Zde může být vaše reklama.

PŘI VLOUPÁNÍ SE OPIL Poberta řádil v kolonii, ukradl kořalku, lavičku i staré montérky

Poberta řádil v kolonii, ukradl kořalku, lavičku i staré montérky

foto: Policie ČR

17. 04. 2024 - 09:27

Prostějov – Pořádnou paseku za sebou nechal neznámý poberta, který o víkendu řádil v zahrádkářské kolonii nedaleko vlakového nádraží v Prostějově. Nejenže poničil několik objektů, když vypáčil dveře či okna, zároveň bral vše, co mu přišlo pod ruku. Z množství a sortimentu věcí, které ukradl, je zřejmé, že se na místo vydal s pořádně velkým vozíkem. Při zlodějně se stačil ještě vylít jak váza, když vypil celou láhev kvalitní domácí pálenky.

„Neznámý pachatel vnikl na šest pozemků, kde se postupně dostal do chatek, kůlen, přístavků a přístřešků. Do všech objektů vnikl násilím převážně po odstranění visacích zámků. Majitelé zjistili, že jim chybí především zahradní nářadí jako pily, sekačky, zahradnické nůžky, čerpadla, pily, křovinořezy, propanbutanové láhve a další. Před jednou z chatek odcizil dokonce odpočinkovou zahradní lavičku,“ informovala krajská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Zloděje ale náročná a mnohonásobná krádež zřejmě unavila, a proto se rozhodl posilnit domácí pálenkou, kterou našel v jedné z chatek. „Ostatní nalezené alkoholické nápoje, konkrétně deset piv a další dvě láhve pálenky, které ovšem našel v jiných objektech, odnesl s dalšími nakradenými věcmi. Přibral k nim i použité botasky, montérky a starý svetr,“ uvedla Zajícová.

Poškozeným a okradeným majitelům způsobil lapka celkovou škodu 45 tisíc korun a dalšího tři a půl tisíce budou stát opravy poničených objektů. Policie zahájila úkony trestného řízení pro trestné činy krádež a porušování domovní svobody.

 

Další články