Zde může být vaše reklama.

ŠÍLENÝ NÁPAD Policie prověřuje, kdo vyměnil dopravní značky. Následky mohly být tragické

Policie prověřuje, kdo vyměnil dopravní značky. Následky mohly být tragické

foto: Policie ČR

21. 02. 2024 - 19:41

Prostějov - Kuriózní případ, který ovšem mohl mít velmi vážné následky, vyšetřují prostějovští policisté. Na křižovatce, kde se protínají silnice z Olšan do Prostějova a ze Smržic do Duban někdo o víkendu prohodil dopravní značení tak, že hlavní cesta se stala vedlejší a vedlejší hlavní. Naštěstí se výměna značek obešla bez nehody a správa silnic vrátila věci do původního stavu.

Prověřujeme případ, který byl kvalifikován jako trestný čin poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. Neznámý pachatel vyměnil na zmíněné křižovatce čtyři značky upravující přednost, kdy vedlejší komunikace označil jako hlavní a naopak,“ informovala krajská policejní mluvčí Miluše Zajícová. Pokud by byl pachatel dopaden, hrozí mu až šestileté vězení.

Nebezpečnost výměny značek spočívala v tom, že křižovatka leží na velmi nepřehledném místě stíněném dálničním nadjezdem. Místní šoféři tudy jezdí takzvaně po paměti. „Projíždím tudy často a na značky se už moc nedívám,“ přiznává Marek z nedalekých Držovic. Cestu z Olšan do Prostějova ale zároveň využívá spousta řidičů z Česka i zahraničí, kteří se chtějí vyhnout placenému úseku dálnice. Pokud by se v jeden moment potkali na křižovatce domorodec a s přespolním a oba byli přesvědčeni, že jsou na hlavní, na tragédii mohlo být zaděláno.

Další články