Zde může být vaše reklama.

AŽ PŘÍLIŠ INTIMNÍ Pozor na to, jaké fotky posíláte! Nápadník čelil vydírání

Pozor na to, jaké fotky posíláte! Nápadník čelil vydírání

foto: iStockphoto.com

12. 02. 2024 - 13:41

Zamilovat se na dálku není v době sociálních sítí a internetu nic neobvyklého. Pořá by ale měl člověk myslet na základní zásady bezpečnosti a zdravého rozumu. Posílat intimní fotografie nezmámému člověku mezi ně určitě nepatří. 

Od minulého týdne pracují olomoučtí policisté na případu, který byl kvalifikován jako trestný čin vydírání. Na služebnu se dostavil mladší muž a uvedl, že si o dva dny dříve začal na internetové seznamce psát s mladou dívkou, která mu sdělila, že je jí 19 let. Oba se shodli na tom, že hledají dlouhodobý vztah a začali si vzájemně přeposílat fotografie.

Oznamovatel byl ovšem natolik odvážný, že domnělé budoucí partnerce odeslal fotku svého mužství. "Vzápětí ale komunikace nabrala jiné obrátky a to po sdělení, že jí není 19, ale 14 let, nato muž konverzaci s dívkou ukončil," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

O dva dny později se mu ozval „právník“ mladé ženy a chtěl po něm zaplatit 50 000 Kč, jinak že vše oznámí na policii. Muž se naštěstí nenechal zastrašit a peníze neodeslal, naopak přišel celou věc oznámit na příslušné policejní oddělení.

Další články