Zde může být vaše reklama.

PŘIŠLA O PAPÍRY Při náhodné kontrole vyhmátli řidičku na perníku a drogy v autě

Při náhodné kontrole vyhmátli řidičku na perníku a drogy v autě

foto: Policie ČR

04. 02. 2024 - 11:24

O velké smůle může mluvit dvaadvacetiletá řidička, kterou před pár dny zastavili policisté při běžné silniční kontrole v olomoucké ulici Na vozovce. Policejní hlídka po orientačním testu na drogy záhy zjistila, že mladá žena jede v pervitinu. Zároveň jednoho ze spolujezdců vykolejila přítomnost mužů zákona natolik, že je svým podezřelým chováním navedl k přímo úkrytu, kde schovával drogy.

Ve voze Škoda Octavia cestovali kromě řidičky ještě dva muži. Žena napřed bez problémů prošla kontrolou na alkohol, horší to ale bylo s testem na návykové látky. Poté, co se ve výsledcích objevil amfetamin, se přiznala k užívání pervitinu.

Celá situace ale rozhodila spolujezdce na předním sedadle. „Muž se nechoval přirozeně, sklonil se a začal manipulovat s něčím, co měl pod sebou pod nohama. Hlídka proto přistoupila k prohlídce auta a pod sedadlem nalezla tubu s plastovými sáčky s amfetaminem. Dále byl nalezen plynový revolver a pepřový sprej,“ informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Řidička i spolujezdec sedící na předním sedadle byli převezeni na policejní služebnu. Mladé ženě byl zadržen řidičský průkaz a oba podezřelí byli po zadokumentování propuštěni na svobodu. Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu s dvouletou trestní sazbou odnětí svobody.

Další články