Zde může být vaše reklama.

TŘASKAVÝ NÁLEZ Senior přinesl v dobré víře policii igelitku s granáty. Čeká jej však obvinění

Senior přinesl v dobré víře policii igelitku s granáty. Čeká jej však obvinění

foto: Policie ČR

21. 04. 2024 - 11:37

Prostějov – Za dobrotu na žebrotu. Toto rčení si možná ještě dnes opakuje osmdesátiletý senior z Prostějovska, který v pátek ráno navštívil policejní služebnu v ulici Újezd v Prostějově a chystal se policistům vysypat na stůl igelitku plnou ručních granátů. Šokovaní muži zákona ale zareagovali chladnokrevně a okamžitě jej vykázali ven před budovu. Funkční munici poté zlikvidoval pyrotechnik. Důchodci, přesto že jednal v dobré víře, hrozí trestní stíhání.

Muž z Němčicka policistům řekl, že měl munici uloženou v místnosti rodinného domu několik desítek let a že ji před pár dny našel při jarním úklidu. Rozhodl se, že ji odevzdá odborníkům k bezpečné likvidaci, a proto v pátek vyrazil i s taškou ostrých granátů na výlet do města. „Jednalo se o funkční výbušninu, konkrétně 22 kusů cvičných granátů, 1 kus ručního granátu a 1 kus zapalovače do ručního granátu. Evakuace osob nebyla nutná,“ informovala krajská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Seniorovi nyní hrozí trestní stíhání pro podezření z trestného činu nedovolené ozbrojování a na základě dalšího prověřování je možné, že právní kvalifikace bude dodatečně rozšířena pro trestný čin obecné ohrožení, uvedla Zajícová.

Další články